Тропарь благоверному князю глебу, во святом крещении давиду. Именины Бориса

Тропарь благоверному князю глебу, во святом крещении давиду. Именины Бориса

Днесь церковная разширяются недра, приемлюще богатство Божия благодати, веселятся русстии собори, видяще преславная чудеса, яже творити приходящим к вам верою, святии чудотворцы Борисе и Глебе, молите Христа Бога, да спасет души наша.

Ин тропарь, глас 2:

Пречестнии и целомудреннии, и незлобивии страстотерпцы, Романе славный и Давиде чудный, иго бо Господне евангельски на рамо вземше, последовасте Христу и Крест Его, яко скипетр, в руку имуще, врага брата и злаго властолюбца соодолесте, и той ныне в геенне мучится, вы же радуетеся, с лики ангельскими предстояще Святей Троице, молитеся о державе сродник ваших, богоугодней быти, и сыновом русским спастися.

Ин тропарь, глас 4 (обретение мощей):

Мученицы Господни спасшиися, преславнии блаженнии князи Борисе и Глебе, труждающимся быстрии помощницы, недужным целители, вы бо болезни врачуете притекающих в Церковь с верою. Темже и мы молимся: от бед избавите нас, чтущих с любовию пренесение мощей ваших.

Ин тропарь, глас 8 (обретение мощей):

Днесь всякая душа верных веселится, в пренесении честных мощей ваших, Борисе и Глебе: слепыя просвещаете, немым уста отверзаете и печальныя утешаете, прияли бо есте от Христа Бога благодать исцелений. Молитеся о душах наших.

Ин тропарь, глас 4:

Мученическою кровию порфиру окропивше светло, украшени предстоите, страдальцы славнии, Царю Безсмертному, и, венцы славы от Него приимше, молитеся стране нашей подати на враги одоление и душам нашым велию милость.

Ин тропарь, глас 2:

Правдивая страстотерпца и истинная Евангелия Христова послушателя, целомудренный Романе с незлобивым Давидом, не сопротив стаста врагу сущу брату, убивающему телеса ваша, душам же коснутися не могущу. Да плачется убо злый властолюбец, вы же радующеся с лики ангельскими, предстояще Святей Троице, молитеся о державе сродников ваших, богоугодней быти, и сыновом российским спастися.

Явися днесь в стране Русстей благодать исцеления всем, к вам, блаженнии, предстоящим и вопиющим: радуйтеся, заступницы теплии.

Ин кондак, глас 3:

Возсия днесь преславная память ваша, благороднии страстотерпцы Христовы, Романе и Давиде, созывающи нас к похвалению Христа Бога нашего. Тем притекающе к раце мощей ваших, исцеления дар приемлем молитвами вашими, святии, вы бо божественнии врачеве есте.

Ин кондак, глас 3:

Приидите, вси русстии собори, чудотворца и мученика Бориса и Глеба восхвалим, законно бо пострадавше, победиста сопротивнаго врага. Тем святым заступлением князи русстии враги побеждают, тем память ею весело и любовию похвалим, вопиюще: за ны молите Святую Троицу умирити мир и спасти души наша.

Ин кондак, глас 4 (обретение мощей):

От гроба знамения показасте в стране Русстей: явися днесь благодать исцеления всем, к вам, страстотерпцы, притекающим с верою, Борисе славный со Глебом чудным. Крепцы верою, добропобеднии мученицы, за Христа подъемше различныя муки, и на многа лета сокровени быша ваши святии мощи; ныне же являетеся от земли, возсиявше лучами, яко богатство многоценно, и в церковь Божию честно носими архиерей Божиих дланьми. Темже вопием вам: радуйтеся, князи, русстии заступницы.

Величаем вас, страстотерпцы святии Борисе и Глебе, и чтим честная страдания ваша, яже за Христа претерпели есте.

Величаем вас, святии благовернии князие страстотерпцы Христовы Романе и Давиде, и чтим честная страдания ваша, яже за Христа претерпели есте.

Тропарь благоверному князю глебу, во святом крещении давиду. Именины Бориса

П равди́вая страстоте́рпца/ и и́стинная Ева́нгелия Христо́ва послу́шателя,/ целому́дренный Рома́не с незло́бивым Дави́дом,/ не сопроти́в ста́ста врагу́ су́щу бра́ту,/ убива́ющему телеса́ ва́ша,/ душа́м же косну́тися не могу́щу./ Да пла́чется у́бо злый властолю́бец,/ вы же ра́дующеся с ли́ки А́нгельскими,/ предстоя́ще Святе́й Тро́ице,/ моли́теся о держа́ве сро́дников ва́ших, богоуго́дней бы́ти,// и сыново́м Росси́йским спасти́ся.

Читать еще:  Во сне за мной гнались волки. Что символизируют волки во снах? Значение сна для женщины

Ин тропарь, глас 4:

Я́ ко плодови́та виногра́да, о́трасли доброде́телей су́ще,/ Небе́сный дождь Христо́в прия́сте,/ источа́юще оте́честву своему́ струю́ Правосла́вия,/ Бори́се пречу́дне с до́блим Гле́бом,/ вку́пе моли́теся Го́сподеви сохрани́ти град и лю́ди,/ и на враги́ посо́бствовати,// и ду́шам на́шим дарова́ти ве́лию ми́лость.

Ин тропарь, глас 4:

М у́ченическою кро́вию порфи́ру окропи́вше све́тло,/ укра́шени предстои́те, страда́льцы сла́внии, Царю́ Безсме́ртному,/ и, венцы́ сла́вы от Него́ прии́мше,/ моли́теся стране́ на́шей пода́ти на враги́ одоле́ние // и душа́м на́шим ве́лию ми́лость.

Ин тропарь перенесению мощей, глас 4:

Д несь церко́вная расширя́ются не́дра,/ прие́млющи бога́тство Бо́жия благода́ти,/ веселя́тся ру́сстии собо́ри,/ ви́дяще пресла́вная чудеса́,/ я́же твори́те приходя́щим к вам ве́рою,/ святи́и чудотво́рцы Бори́се и Гле́бе,// моли́те Христа́ Бо́га, да спасе́т ду́ши на́ша.

Ин тропарь перенесению мощей, глас 2:

П речестни́и, и целому́дреннии, и незло́бивии страстоте́рпцы,/ Рома́не сла́вный и Дави́де чу́дный,/ и́го бо Госпо́дне ева́нгельски на ра́мо взе́мше,/ после́довасте Христу́/ и, крест Его́, я́ко ски́петр, в руку́ иму́ще,/ врага́ бра́та и зла́го властолю́бца соодоле́сте,/ и той ны́не в гее́нне му́чится,/ вы же ра́дуетеся, с ли́ки а́нгельскими предстоя́ще Святе́й Тро́ице,/ моли́теся о держа́ве сро́дник ва́ших, благоуго́дней бы́ти,// и сыново́м ру́сским спасти́ся.

Ин тропарь перенесению мощей, глас 4:

М у́ченицы Госпо́дни спа́сшиися,/ пресла́внии блаже́ннии кня́зи Бори́се и Гле́бе,/ тружда́ющимся бы́стрии помо́щницы,/ неду́жным цели́тели,/ вы бо боле́зни врачу́ете/ притека́ющих в це́рковь с ве́рою./ Те́мже и мы мо́лимся:/ от бед изба́вите нас,// чту́щих с любо́вию пренесе́ние моще́й ва́ших.

Ин тропарь перенесению мощей, глас 8:

Д несь вся́кая душа́ ве́рных весели́тся,/ в пренесе́ние честны́х моще́й ва́ших, Бори́се и Гле́бе,/ слепы́я просвеща́ете, немы́м уста́ отверза́ете и печа́льныя утеша́ете,/ прия́ли бо есте́ от Христа́ Бо́га благода́ть исцеле́ний,// моли́теся о душа́х на́ших.

В озсия́ днесь пресла́вная па́мять ва́ша,/ благоро́днии страстоте́рпцы Христо́вы, Рома́не и Дави́де,/ созыва́ющи нас к похвале́нию Христа́ Бо́га на́шего./ Тем притека́юще к ра́це моще́й ва́ших,/ исцеле́ния дар прие́млем моли́твами ва́шими, святи́и:// вы бо боже́ственнии вра́чеве есте́.

Ин кондак, глас 8:

А ́ще и убие́ни бы́сте и во гробе́х положе́ни,/ но на Вы́шнее Ца́рство преидо́сте,/ о́ваго бо ко́пии насу́нуша,/ друга́го же, я́ко а́гнца незло́бива, ноже́м заре́заша,/ тем и кровь ва́ша бысть исцеле́ние ми́ру,// ве́рою призыва́ющим вас, святи́и, на по́мощь.

Ин кондак перенесению мощей, глас 4:

Я ви́ся днесь в стране́ Ру́сстей/ благода́ть исцеле́ния всем,/ к вам, блаже́ннии, приходя́щим и вопию́щим:// ра́дуйтеся, засту́пницы те́плии.

Ин кондак перенесению мощей, глас 3:

П рииди́те, вси ру́сстии собо́ри,/ чудотво́рцев и му́чеников Бори́са и Гле́ба восхва́лим,/ зако́нно бо пострада́вше,/ победи́сте сопроти́внаго врага́,/ тем святы́м заступле́нием кня́зи ру́сстии враги́ побежда́ют,/ тем па́мять е́ю ве́село и любо́вию похва́лим, вопию́ще:/ за ны моли́те Святу́ю Тро́ицу,// умири́ти мир и спасти́ ду́ши на́ша.

Ин кондак перенесению мощей, глас 4:

О т гро́ба зна́мения показа́сте во стране́ Ру́сстей,/ яви́ся днесь благода́ть исцеле́ния/ всем, к вам, страстоте́рпцы, притека́ющим с ве́рою,/ Бори́се сла́вный со Гле́бом чу́дным./ Кре́пцы ве́рою, добропобе́днии му́ченицы, за Христа́ подъе́мше разли́чныя му́ки,/ и на мно́га ле́та сокрове́ни бы́ша ва́ши святи́и мо́щи,/ ны́не же явля́етеся от земли́,/ возсия́вше луча́ми, я́ко бога́тство многоце́нно,/ и в це́рковь Бо́жию че́стно носи́ми, архиере́й Бо́жиих дла́ньми./ Те́мже вопие́м вам:// ра́дуйтеся, кня́зи, ру́сстии засту́пницы.

Читать еще:  Когда бывает ильин день. Когда это Илья в воду писает и зачем? Традиции, приметы, обряды на Ильин день

О дво́ице свяще́нная, бра́тие прекра́сная, до́блии страстоте́рпцы Бори́се и Гле́бе, от ю́ности Христу́ ве́рою, чи́стотою и любо́вию послужи́вшии, и кровми́ свои́ми, я́ко багряни́цею укра́сившиися и ны́не со Христо́м ца́рствующии, не забу́дите и нас су́щих на земли́, но я́ко те́плии засту́пницы, ва́шим си́льным хода́тайством пред Христо́м Бо́гом, сохрани́те ю́ных во святе́й ве́ре и чистоте́ неврежде́нными от вся́каго прило́га неве́рия и нечистоты́, огради́те всех нас от вся́кия ско́рби, озлобле́ний и напра́сныя сме́рти, укроти́те вся́кую вражду́ и зло́бу, де́йством воздвиза́емую от бли́жних и чу́ждых. Мо́лим вас, христолюби́вии страстоте́рпцы, испроси́те у Великодарови́таго Влады́ки всем нам оставле́ние прегреше́ний на́ших, единомы́слие и здра́вие, избавле́ние от наше́ствия иноплеме́нных, междоусо́бныя бра́ни, я́звы и гла́да. Снабдева́йте свои́м заступле́нием всех чту́щих святу́ю па́мять ва́шу во ве́ки веко́в. Ами́нь.

О дво́ице свяще́нная, страстоте́рпцы Бори́се и Гле́бе! Не забу́дите нас, раб Бо́жиих (имена), но я́ко засту́пницы, ва́шим си́льным хода́тайством пред Христо́м Бо́гом нас поми́луйте; от нечистоты́ сохрани́те, от ско́рби, озлобле́ний и внеза́пной сме́рти изба́вите. Испроси́те у Великодарови́таго Влады́ки нам оставле́ние прегреше́ний на́ших, единомы́слие и здра́вие. Снабдева́йте заступле́нием ва́шим прихо́д сей, дом (святы́й храм) сей и вся чту́щия святу́ю па́мять ва́шу во ве́ки веко́в. Ами́нь.

В елича́ем вас, страстоте́рпцы святи́и Бори́се и Гле́бе, и чтим честна́я страда́ния ва́ша, я́же за Христа́ претерпе́ли есте́.

В елича́ем вас, святи́и благове́рнии кня́зие страстоте́рпцы Христо́вы Рома́не и Дави́де, и чтим честна́я страда́ния ва́ша, я́же за Христа́ претерпе́ли есте́.

Именины 👼 Глеба

Характер именинника и происхождение имени

Происхождение неясно, возможно — от русского слова «глыба» или «глоба» (жердь). С детства обращает внимание окружающих своим не по-детски серьезным и спокойным характером.

О нем часто говорят, что он выглядит взрослее своего возраста, и это — из-за его неспешности и рассудительности. С возрастом производит впечатление несколько угрюмого, хотя окружающие знают его как добродушного человека и испытывают к нему уважение.

Если Глеб — руководитель коллектива, подчиненные будут считать, что им повезло, поскольку Глеб не только строг и объективен, но также и доброжелателен.

Святые с именем Глеб согласно православному календарю 2020 поминаются 6 раз в году.

Ближайшие именины Глеба

Как правильно определить духовного покровителя и день именин Глеба по православному календарю? В качестве вариантов можно рассматривать:

  • по дню рождения;
  • по дню наречения (восьмой день жизни);
  • по дню крещения (сороковой день жизни);

Случается, что в конкретный день не указаны имена святых или день рождения Глеба не совпадает с днем поминания “его” святого. Тогда просматривают святцы на три дня вперед от дня рождения или крещения, и определяются с выбором — днем именин Глеба по церковному календарю будет считается ближайший поминальный день святого Глеба.

Именины Глеба в мае

Именины Глеба в июле

Именины Глеба в августе

Именины Глеба в сентябре

Традиционно христиане называли детей строго по уставу церкви, поэтому путаницы между Именинами с Днем Ангела не было. Сегодня не все различают эти две памятные даты.

День Ангела Глеба – это день его крещения. Называется так, потому что после Таинства у крещеного появляется Ангел Хранитель, который сопровождает и оберегает подопечного.

А Именины имени Глеба – это день почитания одного из святого с именем Глеб.

Открытки-поздравления 🖼 с именинами для Глеба

Порадовать именинника можно поздравительной картинкой с днем ангела или именинами Глеба, сопроводив стихотворным поздравлением, варианты которых вы найдете ниже.

Читать еще:  Как зовут марине. Что означает имя марина

Святые покровители Глеба – мужчины с большой силой духа. Их жизни были самоотверженно отданы Богу. Именины Глеба — день памяти одного из этих святых.

Поздравления 🥳 с именинами для Глеба

Поздравить Глеба мы хотим
С днем православных именин!
Самим Глеб Богом защищен!
Он духом крепок и силен.
Доброжелателен с людьми,
В ответе за дела свои,
Во всем надежен и смышлен,
Не бросит слов на ветер он.
Как не прожить нам жизнь без хлеба,
Так мы не можем жить без Глеба!
И нам приятно поздравлять —
Его мы можем уважать!
.

Если есть ты рядом с нами,
То печали больше нет.
Настроение поправит
Одним махом милый Глеб.

В праздник твой желаем мира,
Счастья, радости, любви.
Нрав открытый, светлый, добрый
Ты с годами сохрани.
.

В именины Глебу пожелаю
Счастья и тепла, земного рая.
Благодать пусть спустится с небес
И исполнит жизнь больших чудес!

Пусть твои сбываются желания,
У людей всегда иметь признание!
Грусти никогда тебе не знать,
И всего, что хочешь, достигать!
.

Ты — загадка, Глеб родной,
Все гордимся мы тобой,
Потому что добродушен,
Рассудителен, послушен!

Ты, как глыба, весь литой,
Не простой, а золотой,
Ты доверчив, как дитя,
Очень ценим мы тебя!

И желаем счастья много,
Чтобы шел своей дорогой,
Не споткнулся, не упал,
Чтоб крутым скорее стал!

Святые покровители 😇 Глеба по церковным святцам

В Церковном православном календаре — месяцеслове собраны имена святых, которые были прославлены за подвижническую жизнь.

Каждый христианин может узнать памятью какого подвижника освящен день его рождения. Чтобы найти ответы на важные вопросы собственной жизни и осознать, какое предназначение уготовано ему самому, имеет смысл ознакомиться с подробностями жития и подвижнических подвигов “своего” святого.

Молитва святому покровителю Глеба

С установлением христианства стало традиционным называть ребенка в честь святого, приобретая, тем самым, в их лице покровителей и молитвенников. Именно этот подвижник Божий помогает ребенку, будет молитвенно отвечать за него перед Господом.

Во многих семьях молятся и с особым почитанием относятся к какому-нибудь святому и хотят назвать в его честь ребенка.

Такое стремление только приветствуется. При этом, не лишним будет узнать и святого, в день которого родился ребенок. Ведь можно обращаться в молитве сразу к двум духовным покровителям.

Молитва благоверным князьям Борису и Глебу, во святом Крещении Роману и Давиду

О, двоице священная, братие прекрасная, доблии страстотерпцы Борисе и Глебе, от юности Христу верою, чистотою и любовию послужившии, и кровми своими, яко багряницею украсившиися и ныне со Христом царствующии, не забудите и нас сущих на земли, но яко теплии заступницы, вашим сильным ходатайством пред Христом Богом, сохраните юных во святей вере и чистоте неврежденными от всякаго прилога неверия и нечистоты, оградите всех нас от всякия скорби, озлоблений и напрасныя смерти, укротите всякую вражду и злобу, действом воздвизаемую от ближних и чуждых. Молим вас, христолюбивии страстотерпцы, испросите у Великодаровитаго Владыки всем нам оставление прегрешений наших, единомыслие и здравие, избавление от нашествия иноплеменных, междоусобныя брани, язвы и глада. Снабдевайте своим заступлением всех чтущих святую память вашу во веки веков. Аминь.

Тропарь благоверному князю Глебу Владимирскому

Сегодня светло радуется славнейший город Владимир, имея у себя богатейшее сокровище — источающие чудеса почитаемые мощи благоверного князя Глеба, ими же украшаясь и гордясь, вселенную всю созывает к торжеству и громко взывает: «О Владыка Христос, даровавший такую благодать угоднику Твоему, по его молитвам помилуй нас».

Источники:

http://veshkaima.prihod.ru/saintofhram/view/id/15491
http://diak.ortox.ru/*_knjazjam_i_carjam/view/id/4634
http://names.neolove.ru/name_days/byname/87/

Ссылка на основную публикацию
Статьи на тему:

Adblock
detector